Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 17 december 2023 @ 00:01 door Travelboy , 259 keer bekeken

Dinsdag stemde een duidelijke meerderheid in het parlement voor een verbod op conversietherapie.

 

In juni presenteerden minister Emilie Enger Mehl (Sp) (rechts) van Justitie en Hulpdiensten en vervolgens minister van Cultuur en Gelijkheid Anette Trettebergstuen (Ap) het wetsvoorstel om conversietherapie te verbieden.

In juni presenteerden minister van Justitie en Noodsituatie Emilie Enger Mehl (Sp) (rechts) en vervolgens minister van Cultuur en Gelijkheid Anette Trettebergstuen (Ap) het wetsvoorstel om conversietherapie te verbieden.

 

Tijdens de stemming stemden 85 vertegenwoordigers van het parlement voor, terwijl 15 tegen stemden, volgens Dagen.

 

De wet, die sinds 2019 in ontwikkeling is, maakt het strafbaar om te proberen anderen hun seksuele geaardheid of genderidentiteit te laten veranderen door onder meer medische, alternatieve geneeswijzen of religieuze methoden.

 

De straf bedraagt drie jaar gevangenisstraf, of zes jaar in ernstige gevallen.

 

– We maken eindelijk een einde aan deze schadelijke praktijk die al veel te lang aan de gang is. Dit is een historische dag, zegt Storting-vertegenwoordiger Åse Kristin Ask Bakke (Ap) tegen Dagbladet.

 

Leider Hilde Arntsen van FRI, de Vereniging voor Gender- en Seksualiteitsdiversiteit, zegt in een persbericht dat het verbod een positieve ontwikkeling markeert voor de rechten van homo's in Noorwegen.

 

- Veel homo's hebben pijnlijke en schadelijke pogingen meegemaakt om onze identiteit te veranderen tijdens het opgroeien en volwassen worden. Nu heeft Noorwegen, dankzij een sterke politieke meerderheid, besloten dat pogingen om de homo-identiteit te veranderen onaanvaardbaar zijn. Queer zijn is geen aandoening waarvoor therapie nodig is. We zouden vrede moeten kunnen hebben zoals we zijn, en het is nu voor iedereen illegaal om te proberen ons te veranderen, zegt Arntsen.

 

bron: www.bt.no



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.