Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2023 @ 00:03 door Travelboy , 625 keer bekeken

Het plan om tijdens Dordrecht Pride op 2 september de Waterbus te laten varen met een regenboogvlag, gaat niet door. Dit meldt Dordrecht.net. Volgens de Waterbus gaat het om ‘nautische regelgeving’, die niet zou toestaan te varen met een andere dan de Nederlandse vlag. Het zou ook lastig zijn om de vlag op te hangen.

 

Het artikel op Dordrecht.net legt echter een verband tussen dit besluit en vragen die de SGP-fractie in de Alblasserdamse gemeenteraad heeft gesteld. In deze vragen werd de neutraliteit van de Waterbus ter discussie gesteld. Alblasserdam is een van de gemeenten die een wethouder afvaardigt naar de Pride Walk, die onderdeel is van het programma van Dordrecht Pride. Ook wethouders uit Zwijndrecht en Dordrecht lopen mee. Opvallend is overigens, dat er geen Papendrechtse wethouder mee zal lopen.

 

Zichtbaarheid en inclusie


Dordrecht Pride betreurt het besluit van de Waterbus, ook omdat dit zo kort voor 2 september is genomen. De organisatie hoopt dat nu juist de bezoekers en deelnemers extra veel zullen gaan vlaggen aanstaande zaterdag. “Zichtbaarheid geven aan diversiteit en inclusie is van groot belang, zeker in een regio waarin een conservatieve politieke partij dit liever niet ziet en daar blijkbaar nog gehoor aan gegeven wordt ook”, meent Lennart Lenskens, een van de organisatoren.

 

bron: www.rtvpapendrecht.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.