Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2023 @ 00:43 door Travelboy , 385 keer bekeken

Conversietherapie vindt plaats in Noorwegen. Eén op de vier lhbti-plussers is blootgesteld aan conversietherapie. Dit blijkt uit een nieuw rapport dat is opgesteld in opdracht van het Directoraat Kinderen, Jeugd en Families (Bufdir).

 

 

Dergelijke therapieën worden beoefend door mensen in verschillende posities en contexten, en in het bijzonder door religieuze leiders, gezondheidspersoneel en familie. 

 

60 procent van de deelnemers aan het onderzoek antwoordt dat zij nu of in het verleden discriminatie, pesterijen en schendingen in een religieuze omgeving hebben ervaren.  Eén op de drie heeft het afgelopen jaar te maken gehad met discriminatie in een religieuze omgeving.

 

Uit het rapport blijkt ook dat geloof, religie en religieuze netwerken voor veel religieuze lhbti-plussers belangrijk zijn, ook als ze breken met een omgeving of religieuze gemeenschap.

 

Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan niet open te willen zijn over hun oriëntatie in religieuze omgevingen.

 

Pijnlijk

 

Staatssecretaris Even Aleksander Hagen van Cultuur en Gelijkheid zegt tegen Blikk het ‘pijnlijk’ te vinden om de verhalen in het rapport te lezen. ‘Er zijn mensen die zeggen dat ze het slachtoffer zijn van ernstig misbruik vanwege wie ze zijn en van wie ze houden.’

 

Het rapport ‘Ervaringen met conversietherapie onder queer mensen’ onderstreept volgens de staatssecretaris het belang van een verbod op conversietherapie.

 

Verbod

 

De regering presenteerde in juni van dit jaar een wetsvoorstel om conversietherapie te verbieden.

 

Het verbod op het uitvoeren van conversietherapie geldt  voor ‘iedereen die een ander beledigt door gebruik te maken van psychotherapeutische, medische, alternatieve geneeswijzen of religieus gebaseerde methoden of vergelijkbare systematische procedures, met de bedoeling de betrokken persoon te beïnvloeden om zijn of haar seksuele geaardheid of geslacht te veranderen, te ontkennen of te onderdrukken’.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.