Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 09 april 2023 @ 00:16 door Travelboy , 366 keer bekeken

Een voorleesmiddag voor kinderen door drag queens op zondag 16 april bij LantarenVenster in Rotterdam zorgt voor flinke beroering. Meerdere rechtse organisaties, waaronder Stichting De Roze Leeuw, hebben demonstraties aangekondigd. Ook zijn er petities gestart om het evenement te verbieden.

 

The Drag Queens Reading To Kids in Libraries | them. - YouTube

 

De aanleiding voor LantarenVenster om een ‘Drag & Kids Voorleesmiddag’ te organiseren vormde het nieuws dat in Tennessee een wet is aangenomen om drag shows te verbieden. Om te laten zien dat bij LantarenVenster wél iedereen welkom is, wordt een speciale middag voor kinderen gehouden waarbij twee drag queens verhaaltjes voorlezen.

 

De rechtse Stichting De Roze Leeuw is een petitie begonnen tegen het evenement. Zij vindt dat drag queens bij de homogemeenschap en het nachtleven horen, zijn verbonden met seks en dus ongeschikt zijn voor kinderen. Stichting De Roze Leeuw omschrijft zichzelf als organisatie voor 'gewone nuchtere homoseksuelen’ en 'mensen die een gewoon leven leiden en niet van hun seksualiteit hun hele identiteit maken'.


Woke agenda

 

Behalve De Roze Leeuw heeft ook Rascals Zuid West op Twitter aangekondigd te demonstreren ‘tegen de opgedrongen Woke voorleesmiddag'. ,,Kleuters horen niet blootgesteld te worden aan de woke agenda’’, staat in de flyer te lezen. ,,Drag queens als voorleesmoeders is verwarrend en zadelt kleuters op met thema's die niet passen bij een gezonde ontwikkeling.’’ Rascals Zuid West staat naar eigen zeggen voor 'de linkervleugel van het nazisme'.


Een soortgelijke voorleesmiddag van de openbare bibliotheek in Nijmegen werd in 2018 nog stilgelegd toen leden van de rechtse organisatie Identitair Verzet het gebouw binnendrongen. Bij de daaropvolgende voorleesmiddag zijn extra beveiligers ingezet.

 

GroenLinks en D66 maken zich zorgen en vinden dat het stadsbestuur in actie moet komen. ‘Het kan niet zo zijn dat een positief voorleesuur nu wordt bedreigd, waardoor kinderen worden blootgesteld aan ongegronde haat.’


Haatcomments

 

Volgens raadslid Larissa Vlieger van GroenLinks moet er meer aandacht komen voor de veiligheid van de LHBTIQA+ gemeenschap en voor transpersonen en drag queens in het bijzonder. ,,We merken dat er veel desinformatie de ronde doet. Kijk alleen al naar alle haatcomments onder de berichten. Veel onschuldige mensen krijgen met deze haat te maken. De ene keer zijn het transpersonen en de andere keer mensen die een gezellig voorleesuurtje organiseren.’’

 

LantarenVenster wil desgevraagd niet reageren op de ophef.

 

Dit is een nieuwstip van Kelvin070

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.