Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 augustus 2023 @ 00:01 door Travelboy , 654 keer bekeken

De kunstkoe op de Amstelveense rotonde van de Gondel en de Dr. Willem Dreesweg is opnieuw beklad en besmeurd. Ditmaal is er een graffitilaag overheen gespoten. Mogelijk is dat gebeurd uit protest tegen de LHBTI-beweging.

 

VLN Nieuws

 

Het beeld werd in 2016 door een wijkplatform geplaatst en beschilderd door kunstschilder Ferdini. De koe kreeg verticale strepen in allerlei kleuren. Daardoor leek het kunstwerk een pro-LHBTI-statement, maar dat is het niet.

 

Ruim een week geleden werd de koe al eens besmeurd met een groene substantie, vermoedelijk verf of latex. Waarom dat is gebeurd, is nog niet bekend: mogelijk was de actie toch een tegengeluid richting de LHBTI-beweging.

 

Als reactie daarop reageerde wethouder kunst en cultuur van Amstelveen, Herbert Raat, toen dat "het kunstwerk een charmant initiatief is vanuit het wijkplatform en staat voor ons allemaal". "Blijf met je handen van kunst af. Het past ook niet bij Amstelveen, we laten elkaar hier in onze waarde. Ik vind het echt verbazingwekkend."

 

"Het past ook niet bij Amstelveen, we laten elkaar hier in onze waarde"

Herbert Raat, wethouder

 

Nu is over die besmeurde laag dus nog eens graffiti gespoten. Mocht de vernieling van de gekleurde koe een statement zijn tegen de homogemeenschap neemt de gemeente dat "heel serieus", zei de gemeente eerder. "We hebben dit thema hoog in het vaandel staan."

 

bron: www.nhnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.