Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 30 juli 2023 @ 00:01 door Travelboy , 640 keer bekeken


In de Potgieterstraat in Amsterdam-West wordt in de zomer van 2024 het Regenbooghuis geopend. Dat moet een veilige plek worden waar gemarginaliseerde lhbtq’s elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren.


Volgens wethouder Meliani (Inclusie en antidiscriminatiebeleid) leefde de wens voor zo’n plek al langer bij een deel van de regenbooggemeenschap. ‘Vooral lhtbtiq+’ers van kleur, trans personen en lhtbtiq+’ers met een beperking hebben vaak nog geen plek waar zij terechtkunnen,’ meldt de gemeente, die begint met een subsidie van ruim 200.000 euro voor de programmering. Het Regenbooghuis komt in het oude schoolgebouw De Potgieter.


Voor de lhbtq-gemeenschap staat een inclusieve ontmoetingsplek al langer op de verlanglijst. In juli 2018 was er een gesprek tussen vertegenwoordigers van de gemeenschap en burgemeester Halsema, waarin het belang van het Regenbooghuis werd benadrukt. Het huis zou al in de zomer van 2021 openen, maar de verbouwing van het pand liep onder andere door verzakking vertraging op. “We zijn ontzettend blij dat het Regenbooghuis er nu echt gaat komen,” zegt Vanny Reyes, interim-voorzitter van de stichting Regenbooghuis.

 

bron: parool



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.