Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2023 @ 00:00 door Travelboy , 658 keer bekeken

Geen regenboogzebrapad, maar een regenboogkruising op het Stationsplein voor de Pathé-bioscoop. Eindhoven wil op die manier op een creatieve manier invulling geven aan de zichtbaarheid van de lhbti-gemeenschap in de stad.

 

Wethouder Rik Thijs hoopt dat nog voor het begin van Pride Month (1 juni) kan worden begonnen met de aanleg van het kunstwerk. Dat stelde hij in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren (PvdD), die aandacht vroeg voor de aanleg van een regenboogzebrapad zoals in andere steden.

 

Stationsplein

 

Volgens Thijs werd er al geruime tijd gezocht naar een geschikte locatie en die is nu gevonden op het Stationsplein. Daar ligt op de kruising voor de bioscoop een grote driehoek van rode steentjes. Die maakt straks plaats voor een regenboogvariant. ,,Geen zebra zoals in andere steden, maar het past ook wel bij Eindhoven om dit net op een andere manier te doen”, aldus de wethouder.

 

Volgens commissielid Eloy Overvelde (PvdD) is er in Eindhoven behoefte aan blijvende aandacht voor de lhbti-gemeenschap. Het bestaande regenboogsymbool in de Kruisstraat is wat hem betreft niet voldoende. ,,Een regenboogpad in de binnenstad is een mooi middel om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie en geeft een signaal af dat iedereen zichzelf mag zijn.”

 

Ook een videoscherm

 

Het voorstel om geen zebra maar een kunstwerk op de kruising te maken vond Overvelde een prima alternatief. Volgens Thijs heeft de locatie als bijkomend voordeel dat er bij de bioscoop ook een groot videoscherm hangt. ,,Daar kunnen we ook een boodschap op afspelen die past bij het kunstwerk.”

 

Volgens Thijs wordt nog met een kunstenaar afgestemd hoe hoe het kunstwerk precies vorm gaat krijgen. ,,Daarbij kijken we ook of we met het kunstwerk een nog bredere groep kunnen aanspreken dan alleen de lhbti-gemeenschap.”

 

Regenbooggemeente

 

Eindhoven is sinds 2012 regenbooggemeente. Op 10 juni wordt er voor het eerst een Pride Walk georganiseerd in samenwerking met stichting Queer 040 en COC Eindhoven en regio.

 

bron: www.ed.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.