Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 september 2023 @ 00:00 door Travelboy , 554 keer bekeken

De politie heeft tot twee keer toe het bos bij parkeerplaats Bruggelen bij Apeldoorn doorzocht op mannen die daar na zonsondergang rondliepen. Het bos staat bekend als plek waar mannen elkaar plegen te ontmoeten voor onder meer seks. Seks hebben in de open lucht mag van de wet, mits ongezien. 

 

 

Stichting Platform Keelbos, die zich inzet voor de belangen van bezoekers van mannenontmoetingsplaatsen, roept iedereen die tijdens deze politieacties is bekeurd, zich te melden en wil mannen die bekeurd zijn helpen bij het bezwaar maken tegen de bekeuring.

 

Mannen die bekeurd zijn, spreken over een razzia. Vanuit diverse kanten zou de politie met terreinwagens het bos in zijn gereden en met schijnwerpers en warmtecamera’s hebben gezocht naar mannen, die zich daar na zonsondergang ophielden.

 

Bi-man met een rubberfetisj

 

Dat blijkt uit mails die de stichting heeft ontvangen na een oproep op flyers die in het bos zijn opgehangen. De redactie van de Roze Golf heeft een aantal mails ingezien.

 

‘Er zijn meerdere wagens het talud opgereden, waarbij de poorten werden geblokkeerd. Vanuit de Engelanderholt kwamen er ook wagens aangereden het bosgebied in als een ware razzia. Met warmtecamera’s werd gespeurd naar mensen die zich na zonsondergang achter het hek bevonden. Ze hebben allemaal een bekeuring gekregen van 109 euro’, schrijft een van de bezoekers.

 

‘Als gehuwde bi-man met een rubberfetisj begrijpt u dat dit een ramp is. Over het waarom ik achter het hek was mocht ik een verklaring afleggen. Hoe verzinnen ze het. Doodsangsten uitgestaan hoe dit thuis te verklaren. Het proces-verbaal heb ik weten te onderscheppen en is overgemaakt via de rekening van een andere bezoeker van Bruggelen.’

 

‘De politie gedroeg zich correct, hetero en zakelijk.’

 

‘Ik weet nu dat het verboden is om hier te zijn, maar het blijft een overbodige, nare streek. Op Bruggelen ben ik na dit voorval opgevangen door medebezoekers. In de dagen voor ik het proces-verbaal kon onderscheppen, had ik suïcidale gedachten.’

 

‘Sinds een tijdje zijn politie en bochtwachters razzia’s aan het houden. Eerst begon het met voorbij rijden en met grote schijnwerpers in het bos schijnen. De laatste tijd rijden ze keihard met herkenbare politieauto’s door het bos tot vlak voor het hek. Dat gebeurt steeds vaker.’

 

Verontwaardigde reactie

 

Volgens Platform Keelbos hebben politiemensen van het lhbti-plus-netwerk Roze in Blauw verontwaardigd gereageerd op de acties op de mannenontmoetingsplaats en is er een onderzoek gestart naar de achtergronden van de acties. Tot het onderzoek is afgerond zijn er in elk geval geen zoekacties meer in het bos bij parkeerplaats Bruggelen.

 

De redactie van de Roze Golf heeft het Gelders Landschap en Kastelen, de eigenaar van het bos, om een reactie gevraagd, maar die nog niet gekregen.

 

Heb jij hulp nodig?

 

Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 of 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

 

In de Roze Golf van zondag 17 september een uitgebreid gesprek met Joop Beense van Platform Keelbos.

 

bron: www.rozegolf.net

 

Stichting Platform Keelbos roept iedereen op zich te melden die bekeurd is tijdens de twee politieacties
 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.