Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 19 november 2023 @ 00:00 door Travelboy , 269 keer bekeken

P!nk geeft deze week tijdens haar concerten in Florida tweeduizend gratis exemplaren weg van boeken die door sommige scholen en bibliotheken in de staat zijn verboden. De zangeres vindt het “verwarrend, boosmakend en censuur”

 

Op sommige plekken in Florida worden boeken met een seksuele inhoud of thema’s als seksualiteit, genderidentiteit en ras uit scholen verwijderd. P!nk heeft zich aangesloten bij een actiegroep die onder meer vindt dat de vrijheid van meningsuiting van auteurs belangrijk is.

 

Die actiegroep houdt een database bij met verboden boeken. In het schooljaar 2022-2023 werden 3.362 boekverboden op Amerikaanse openbare scholen opgelegd, waarbij het om 1.557 unieke titels ging. 40 procent van de boekverboden werden uitgevaardigd in schooldistricten van de staat Florida.

 

Onder de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis is de vrijheid van meningsuiting in de staat flink ingeperkt. Zo verbiedt een wet die DeSantis vorig jaar ondertekende basisscholen om seksuele geaardheid of genderidentiteit te bespreken.

 

“Gelijkheid niet terugdraaien”

 

“Ik kan me niet voorstellen dat mijn ouders mij vertellen wat mijn kinderen wel en niet kunnen lezen, laat staan ​​de ouders van iemand anders, laat staan ​​iemand anders die niet eens kinderen heeft, die beslissen wat mijn kinderen kunnen lezen”, zei ze.

 

De zangeres zegt al “van jongs af aan” blij te worden van boeken. “En daarom wil ik niet toekijken hoe boeken door scholen worden verboden”, zo stelt ze. “Het is vooral hatelijk om te zien dat de autoriteiten zich richten op boeken over ras en racisme en tegen lhbti-auteurs en mensen van kleur. We hebben zoveel vooruitgang geboekt op het gebied van gelijkheid in dit land en niemand moet willen dat dit weer wordt teruggedraaid.”

 

P!nk speelt dinsdag in Miami en heeft later deze week nog shows in Sunrise en Orlando.

 

bron: www.hln.e



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.