Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 05 september 2023 @ 00:01 door Travelboy , 462 keer bekeken

Aanwezigen in Madame Om, een LHBTI+ vriendelijke bar in Beiroet (Libanon), moesten vorige week vrezen voor hun leven. De bar werd namelijk door de  christelijke rechts-extremistische groepering Jnoud El-Rab (Soldaten van God) aangevallen, terwijl daar een drag-show werd opgevoerd

 

korte show

 

Volgens een van de slachtoffers is de Madame Om bar een LHBTI+ vriendelijke bar “waar alle verschoppelingen samenkomen met hun zelfgekozen familie, om zich een deel van iets speciaals te voelen”. De leden van Jnoud El-Rab vielen de bar aan tijdens een dragshow waarbij dragqueens Emma Gration en Latiza Bombé optraden. Het evenement wordt beschreven als met “wat komedie, wat muziekoptredens, wat lokale culturele verwijzingen” en “zoals gewoonlijk, wat educatie en plezier”.

 

“We zijn hier, we bestaan en niemand zal ons het zwijgen opleggen. Maar soms moeten we het slim aanpakken om te kunnen blijven doen wat we doen. Helaas moeten we de show inkorten,” zei Emma Gration vanaf het podium, op het moment dat de groep mannen dichterbij kwam. De dragqueens moesten tijdens de aanval hun outfits uittrekken. Ook moesten ze in de hectiek hun make-up zo snel mogelijk verwijderen, om zo de zaal veilig tussen het publiek te kunnen verlaten. Later deelden ze op Instagram dat ze allebei veilig zijn. Ook zwoeren ze om “te vechten” en “door te gaan”.

 

bron: www.gaykrant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.