Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 februari 2023 @ 00:01 door Travelboy , 1053 keer bekeken

Paus Franciscus vindt dat wetten die lhbti'ers strafbaar stellen zondig en onrechtvaardig, omdat God ook mensen liefheeft die zich aangetrokken voelen tot hetzelfde geslacht. Dat zei de paus zondag in het vliegtuig dat hem na een reis door Congo en Zuid-Soedan terug naar Rome brengt.

 

 

"De criminalisering van homoseksualiteit is een probleem dat niet kan worden genegeerd", zei Franciscus. "Mensen met homoseksuele neigingen zijn kinderen van God. God houdt van hen, God vergezelt hen. Zo iemand veroordelen is een zonde. Mensen met homoseksuele neigingen strafbaar stellen is onrechtvaardig."

 

Franciscus herhaalde ook dat de katholieke kerk geen sacramenteel huwelijk van koppels van hetzelfde geslacht kan toestaan, maar dat hij wel voorstander is van wetgeving die koppels van hetzelfde geslacht wettelijke bescherming biedt op het gebied van bijvoorbeeld pensioenen, erfenissen en gezondheidszorg.

 

Doodstraf

 

In 66 VN-lidstaten zijn seksuele relaties met wederzijds goedvinden van hetzelfde geslacht strafbaar, volgens gegevens van de lhbti-organisatie ILGA World. In sommige landen staat zelfs de doodstraf op seksuele handelingen tussen mensen van hetzelfde geslacht.

 

bron:  www.leidschdagblad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.