Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 26 november 2023 @ 00:05 door Travelboy , 262 keer bekeken

Op zoek naar contacten waagde een 62-jarige getrouwde predikant zich stiekem op de gay datingsite Bullchat. Daar werd hij volgens het OM louter financieel uitgekleed door twee afpersers, die hem 141.404 euro aftroggelden. Elke cent daarvan wilde het slachtoffer donderdag terugeisen bij de rechtszaak tegen H.R. (47) en I.J. (37).

 

Verdachte H.R. zou de predikant in opleiding voor 141.404 euro hebben afgeperst. Zijn advocaat meent dat het grootste deel, welgeteld 111.404 euro, simpelweg leningen betroffen.

 

Zo ver kwam het niet. Bij de start van het strafproces bleken de verdachten afwezig. J. was volgens zijn advocaat spoorloos, terwijl R. door de angst en spanning voor noodhulp naar zijn behandelaar zou zijn gegaan.

 

De rechtbank stelde de rechtszaak daarom uit, maar gaf opdracht beide mannen weer te arresteren. ,,Ze hebben de voorwaarden overtreden door niet op te komen dagen.’’

 

Het OM juichte dat toe, omdat het denkt dat R. naar Suriname zal vluchten. ,,Elke keer als hij wordt geconfronteerd met zijn gedrag, maakt hij sprongen als een kat in het nauw.’’

 

‘Enorme knauw voor predikant’

 

Volgens de aanklager is het uitstel een ‘een enorme knauw’ voor de afgeperste predikant. Die wilde bij het strafproces een claim indienen van 141.404 euro, maar was opvallend genoeg ook niet aanwezig.

 

Zijn slachtofferadvocaat stelde dat de man te aangeslagen is om naar de rechtbank te komen. Na de aangifte van afpersing moest hij voor zijn gezin met de billen bloot over zijn avonturen op datingsite Bullchat.

 

De advocaat van R. zei bij de zitting al wel ‘moeite te hebben’ met de beschuldiging van het OM. Volgens de raadsman zou er 114.404 euro ‘geleend’ zijn en draait de mogelijke afpersing om 30.000 euro. ,,Met alle respect, deze meneer heeft een geheim. Hij heeft heel bewust contact gezocht met andere mannen en geld betaald voor diensten.’’

 

Het is nog onbekend wanneer de rechtszaak wordt hervat.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.