Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 25 oktober 2023 @ 02:55 door Travelboy , 425 keer bekeken

Zesenzeventig mensen zijn gearresteerd voor het bijwonen van een verjaardagsfeestje voor homo's in het noorden van Nigeria, zei de paramilitaire organisatie van het land maandag, eraan toevoegend dat de organisator ook van plan was een bruiloft van hetzelfde geslacht te houden. wat illegaal is.

 

De laatste arrestaties zijn gericht tegen LGBTQ Nigerianen nadat de politie in augustus een inval deed op een homohuwelijk in de zuidelijke stad Warri in de staat Delta en tientallen mensen arresteerde. De verdachten zijn op borgtocht vrij.

 

 

In Nigeria wordt homoseksualiteit, net als in de meeste delen van Afrika, over het algemeen als onaanvaardbaar beschouwd, en ondanks internationale veroordeling werd in 2014 een anti-homowet van kracht.

 

Buhari Saad, woordvoerder van het Nigeria Security and Civil Defense Corps (NSCDC) voor de grotendeels islamitische staat Gombe, zei dat het agentschap na een tip te hebben ontvangen zaterdagavond een inval deed op een feest dat werd bijgewoond door "homoseksuelen en pooiers".

 

Hij zei dat 59 mannen waren gearresteerd, waaronder 21 die bekenden homoseksueel te zijn, en 17 vrouwen.

 

De Gombe NSCDC zei in een verklaring dat de organisator van het verjaardagsfeestje ook van plan was te trouwen met een andere man, die nog op vrije voeten was, voordat de politie een inval deed.

 

De anti-homowet in het meest bevolkte land van Afrika voorziet in een gevangenisstraf van maximaal veertien jaar voor veroordeelden, en verbiedt het homohuwelijk, relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht en het lidmaatschap van homorechtengroepen.

 

Dit is een google translate vertaling

 

bron: www.reuters.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.