Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 17 juli 2023 @ 00:17 door Travelboy , 421 keer bekeken

Een boekhandel in Hongarije heeft een boete van 12 miljoen Hongaarse forint (omgerekend ruim 32.000 euro) gekregen omdat het een stripboek verkoopt dat thema’s rond homoseksualiteit bevat. Krisztián Nyáry, de directeur van de boekhandel, zegt dat het om de hoogste boete gaat die ooit is opgelegd aan een Hongaars boekdistributiebedrijf.


De boekhandel krijgt de boete voor het delen van inhoud die informatie bevat over de lhbti-gemeenschap. Het stripboek in kwestie gaat over twee tienerjongens die verliefd op elkaar worden. Het boek is gericht op jongeren vanaf veertien jaar. Nyary zegt dat hij de boete ‘met alle juridische middelen’ gaat aanvechten.


Hongarije heeft twee jaar geleden een wet ingevoerd die homoseksualiteit gelijkstelt aan pedofilie. Door deze wet is het verboden voor boekhandels om in secties voor jongeren onder de achttien jaar boeken te verkopen die homoseksualiteit, transseksualiteit of geslachtsverandering op welke manier dan ook behandelen. Ook moeten deze boeken in folie gewikkeld worden om te voorkomen dat jongeren er alsnog door kunnen bladeren.


De wetgeving tegen het ‘promoten’ van homoseksualiteit en ‘transgenderideologie’ brengt seksuele minderheden in Hongarije volgens critici in het nauw. De Europese Commissie is een strafprocedure begonnen tegen Hongarije om de omstreden wet en ook in het land zelf is er kritiek. Zaterdag wordt in Boedapest een prideparade gehouden. Tijdens deze parade wordt ook geprotesteerd tegen de wet.


bron: www.nd.nl

 

Lees ook:
 

Nederlandse ambassadeur neemt deel aan Hongaarse Pride-mars
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.