Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 april 2023 @ 00:12 door Travelboy , 627 keer bekeken

LGBT-organisatie Equality Florida heeft voor het eerst een reiswaarschuwing gegeven voor iedere LGBTQ+ persoon die van plan is om in de komende maanden de Amerikaanse staat Florida te bezoeken. Het negatieve reisadvies komt er nadat het afgelopen jaar heel wat wetten in Florida van kracht zijn geworden die de rechten van LGBTQ+personen sterk beperken.

 

 

De sunshine state is de trendsetter als het komt op het terugdraaien van LGBTQ+ rechten. De wetten die aangekondigd werden door de republikeinse gouverneur Ron DeSantis werden de afgelopen maanden ook in de andere republikeinse staten geïntroduceerd. Zo zijn er momenteel in de verschillende staten wetten in behandeling die dragshows verbieden, het toedienen van hormoontherapie of andere gezondheidszorg voor transgenders beperken of zelf verbieden, transgenderpersonen verbieden om bij hun schoolteams te sporten of een toilet te gebruiken dat overeenstemt met hun gekozen gender en ook boeken en lessen met een LGBTQ+thema in de lagere en secundaire scholen verbieden.

 

Daarboven op heeft gouverneur Ron DeSantis vorig jaar in maart ook de ‘Parental Rights in Education Act’, beter bekend als de ‘Don’t Say Gay’-wet vorig jaar ondertekend.

 

In het negatieve reisadvies van Equality Florida staat te lezen dat conferenties en studenten door de restrictieve wetten Florida links laten liggen en dat dit op termijn schade berokkent aan de staat. Volgens de organisatie hebben ook heel wat ouders van LGBTQ+studenten hun huis verkocht en zijn ze van plan om de staat te verlaten omdat het onderwijs in andere state veiliger voor hun zijn en n beter bij de behoeften van hun kinderen aansluiten

.

"In hun totaliteit genomen, vormen de wetten en beleidsmaatregelen van Florida gericht op fundamentele vrijheden en rechten een ernstig risico voor de gezondheid en veiligheid van degenen die naar de staat reizen", aldus het advies.

 

"We hopen dat de Floridianen die dat kunnen, zullen blijven en zich dieper zullen engageren in de strijd tegen de allesomvattende aanvallen van de staat op democratie en vrijheid.

 

"Dit moment vraagt om een grassroots beweging ter verdediging van rechtvaardigheid en gelijkheid voor iedereen, zodat we de opkomst van rechtse autoritarisme kunnen keren, ons opnieuw kunnen inzetten voor de opbouw van een staat die veilig en open is voor iedereen, en Florida weer kunnen vieren als een vrije staat."

 

bron: www.gaylive.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.