Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 oktober 2023 @ 00:11 door Travelboy , 421 keer bekeken

De rechtbank van Hong Kong heeft dinsdag een poging van de regering om gehuwde paren van hetzelfde geslacht de toegang te ontzeggen op recht om sociale woningen te huren en te bezitten verboden en zei dat dit "discriminerend van aard is" en een volledige ontkenning van rechten van homo-paren.

 

De uitspraak van het Hof van Beroep van Hongkong is de meest recente in een reeks juridische doorbraken voor homorechtenactivisten in Hong Kong dit jaar. De regering van de stadstaat heeft twee uitspraken van het Hooggerechtshof aangevochten. De rechters zeiden dat het ongrondwettelijk en onwettig" is van de huisvestingsautoriteit om koppels van hetzelfde geslacht uit te sluiten.

 

Het beroep betrof twee zaken, waarvan er één door de de autoriteiten was geweigerd een openbare flat te huren, omdat hun huwelijk in Canada afgesloten niet in werd in Hong Kong wordt erkend. De andere betrof een koppel van hetzelfde geslacht, dat werd geweigerd een flat te kopen dat deels door de overheid werd gesubsidieerd omdat hun huwelijk in Groot-Brittannië afgesloten niet was erkend in Hongkong.

 

Rechters van het Hof zeiden in een schriftelijk vonnis dat de autoriteiten homoseksuele paren was niet mogen discrimineren en zij moeten een gelijke behandeling krijgen. ‘Het verschil in behandeling in de onderhavige gevallen een ernstige vorm van indirecte discriminatie zeiden de rechters in hun uitspraak.

 

Een van de mannen die bij de tweede zaak betrokken was, Henry Li, verwelkomde de uitspraak in een bericht op Facebook. Rechtengroep Hong Kong Marriage Equality was ook blij met het besluit en zei dat het "die discriminatie" duidelijk had gemaakt dat er geen plaats is voor ongelijke behandeling op grond van seksuele geaardheid .

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.