Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 15 augustus 2023 @ 04:01 door Travelboy , 609 keer bekeken

Na Koeweit en Libanon denkt nu ook Algerije eraan om de film Barbie te verbieden. Net zoals bij de andere landen vindt Algerije dat de film “ingaat tegen de sociale waarden” en “homoseksualiteit zou promoten”.

 

Barbie blijft voor commotie zorgen. Verschillende conservatieve landen zijn van mening dat de film indruist tegen hun religieuze waarden, waardoor ze de release van de film willen stopzetten. Libanon en Koeweit besloten al om de film te herevalueren of zelfs gewoon te bannen en nu volgt ook Algerije dat voorbeeld

 

Sociale tradities beschermen

 

Libanon was het eerste land dat aan de alarmbel trok. Vorige week woensdag besloot het land om de film te herevalueren. Mohammad Mortada, de minister van Cultuur van Libanon verklaarde: “De film gaat in tegen de morele en religieuze waarden in Libanon omdat het perversiteit en gendertransformatie promoot terwijl de film oproept tot het verwerpen van het patriarchaat en de rol van moeders in het belachelijke trekt”. De film zal nu nog eens voorgelegd worden aan de lokale censuurcommissie die zal oordelen of de film in de zalen kan verschijnen.

 
 

Koeweit volgde dat voorbeeld en besloot om de film meteen te bannen om zo “de publieke ethiek en sociale tradities te beschermen”. Ook de horrorfilm Talk To Me, waarin een transgenderacteur te zien is, werd gelijktijdig geband.

 

Algerije

 

En nu heeft ook Algerije de vergunning van Barbie ingetrokken. De film zal dus voorlopig niet in de zalen komen. Het Algerijnse ministerie van Cultuur meent namelijk dat enkele scènes in Barbie in strijd zijn met de moraal van de Algerijnse samenleving

.

Algerije is een strikt islamistisch land. Wie probeert om een moslim te bekeren tot een andere godsdienst riskeert een gevangenisstraf tot 5 jaar.

 

bron: https://newsmonkey.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.