Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 oktober 2023 @ 00:19 door Travelboy , 388 keer bekeken

De 28-jarige jonge vrouw, stewardess, zal haar land vertegenwoordigen bij de Miss Universe-verkiezing in november. Ze zal het met name opnemen tegen een andere transgendervrouw, Rikkie Kollé, Miss Nederland.

 

 

Marina Machete is de eerste transgendervrouw die tot Miss Portugal wordt gekroond, nadat ze op donderdag 5 oktober door de wedstrijdjury in Borba, in de regio Evora, in het zuidoosten van het land, werd verkozen.

 

Deze 28-jarige stewardess was ook de eerste transgenderkandidaat die meedeed. “Trots om de eerste transvrouw te zijn die streed voor de titel van Miss Universe Portugal”, schreef ze op sociale netwerken voordat ze deze schoonheidswedstrijd won. “Jarenlang was het voor mij niet mogelijk om deel te nemen en vandaag ben ik er trots op deel uit te maken van deze ongelooflijke groep ”, voegde ze eraan toe.

 

Marina Machete zal niet de enige transgendervrouw zijn die strijdt om de titel Miss Universe, die op 18 november in El Salvador plaatsvindt.

 

Ze wordt vergezeld door de 22-jarige Nederlandse Rikkie Kollé, die in juli als eerste transgendervrouw de titel Miss Nederland won. Volgens de organisatoren van Miss Nederland was het “de eerste keer in de geschiedenis van het land dat een transvrouw deze wedstrijd won”


Na haar overwinning verzekerde de nieuwe Miss Nederland dat ze haar overwinning wilde gebruiken om ‘verandering in de samenleving’ te bewerkstelligen. “Als Miss Nederland 2023 wil ik een stem en een rolmodel zijn voor alle jonge vrouwen en queer mensen ”, verzekerde ze.

 

Marina Machete en Rikkie Kollé volgen de Spanjaard Angela Ponce op, die in 2018 de eerste transgenderkandidaat werd voor de titel Miss Universe.

 

bron: www.liberation.fr



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.