Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 november 2023 @ 00:14 door Travelboy , 520 keer bekeken

 

Een man (76) uit Made is maandag met zijn auto ingereden op burgemeester Boy Scholtze (32) van Drimmelen, in West-Brabant. Die moest opzij springen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden. Volgens de politie beledigde hij de burgemeester om zijn geaardheid. Ook heeft de 76-jarige de politicus bedreigd. De man is aangehouden en de burgemeester heeft aangifte gedaan.


Nieuwe burgemeester in Drimmelen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl


De burgemeester heeft aangifte gedaan van bedreiging, poging zware mishandeling, discriminatie en belediging. Ook zou de verdachte huisvredebreuk gepleegd hebben. In verband met het onderzoek zoekt de politie nog getuigen.

 

Nog geen maand geleden hees Boy Scholtze, die er zelf openlijk voor uitkomt homoseksueel te zijn, als ‘jongste en roze burgemeester’ een regenboogvlag bij het gemeentehuis. ,,Iedereen mag zichzelf zijn en moet zich veilig kunnen voelen”, zei hij onder meer. Het initiatief van het hijsen van de vlag kwam van de burgemeester zelf. Eerder deze zomer voer Scholtze mee op een boot bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam.

In zijn eerste tien maanden als burgemeester kreeg hij meerdere keren met negatieve reacties over zijn geaardheid te maken. Zo zouden dronken pubers wel eens ‘homo's’ roepen bij het voorbijfietsen van zijn huis. Daar woont hij samen met zijn echtgenoot.

 

bron: www.gaynews.nl



Reacties

  • Travelboy
    donderdag 9 november 2023, 12:14

    Haal dat wijsheid maar weg!

  • Casper1972
    donderdag 9 november 2023, 01:25

    Daar ben je in al je wijsheid dan 76 jaar oud voor geworden 

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.