Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 22 april 2023 @ 02:35 door Travelboy , 573 keer bekeken

Enkele weken voor de presidents- en parlementsverkiezingen heeft huidig president en kandidaat voor zijn eigen opvolging Recep Tayyip Erdogan nieuwe dreigementen geuit tegen leden van de LGBT+-gemeenschap. Het regeringsgezinde persbureau Anadolu bericht dat Erdogan maandag beloofde “actief op te treden tegen perverse tendensen zoals LGBT, die onze familiestructuur bedreigen

 

De Turkse president Erdogan

 

Erdogan, zijn AKP en de ultranationalisten van regeringspartner MHP, geven openlijk blijk van hun homo- en transfobe standpunten, en hopen ze de ultraconservatieven in de Turkse samenleving te overtuigen. Vorig jaar nog gingen in het land duizenden mensen de straat op om duidelijk te maken dat zij zich kanten tegen de leden van deze gemeenschap. 

 

In 2021 stapte Turkije uit de internationale Istanboel-conventie over het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld. De conventie zou, zo meent Ankara, homoseksualiteit normaliseren.

 

De voorbije jaren opereren mensenrechtenactivisten dan ook in een klimaat van toenemende vijandigheid en wordt de repressie op LGBT-mensen opgevoerd. Sommige oppositiepolitici beschuldigen Erdogan er weer van dat hij zich uitgesproken zou hebben om deze gemeenschap rechten toe te kennen.

 

bron: www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.