Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 september 2023 @ 00:01 door Travelboy , 560 keer bekeken

Het besluit werd verwelkomd door activisten in dit land van de Europese Unie die regelmatig worden beschuldigd van het schenden van de rechten van de LGBT+-gemeenschap.

 

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft Bulgarije dinsdag veroordeeld omdat het weigert de verbintenis van een lesbisch stel in het buitenland te erkennen.

 

Dit besluit werd verwelkomd door activisten in dit land van de Europese Unie die regelmatig door Brussel en Washington worden beschuldigd van het schenden van de rechten van de LGBT+-gemeenschap.

 

Het Hof, dat toezicht houdt op de naleving van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in de 46 lidstaten van de Raad van Europa, was aangeklaagd door twee Bulgaarse staatsburgers die in 2016 trouwden in het Verenigd Koninkrijk, waar ze zeven jaar hadden gewoond. . .

 

Darina Koilova en Lilly Babulkova, beiden 37, wonen nu in Sofia. Zij hekelden de weigering van de Bulgaarse autoriteiten om het woord “getrouwd” in de registers van de burgerlijke stand te registreren en legden uit dat zij niet konden profiteren van de rechtsbescherming die zij als hun plicht beschouwden.

 

“Een stap richting gerechtigheid voor ons en onze gemeenschap”

 

De rechters van het EHRM, die in Straatsburg zetelen, waren het met hen eens en veroordeelden Bulgarije voor het schenden van de rechten die het respect voor het privé- en gezinsleven garanderen, vastgelegd in het Verdrag (artikel 8).

 

Het Hof oordeelde unaniem dat zijn oordeel waarin deze schending werd vastgesteld, op zichzelf een voldoende compensatie vormde voor de immateriële schade die verzoekers hadden geleden. Ze vraagt ​​Bulgarije om hen 3.000 euro te betalen voor hun juridische kosten.

 

“Dit is een stap in de richting van gerechtigheid voor ons en onze gemeenschap in Bulgarije”, reageerden de twee aanklagers, die nu hoopten op een verandering in de wetgeving die de erkenning van homoseksuele paren bekrachtigt.

 

“Het was slechts een kwestie van tijd”, zei hun advocaat Denitsa Lyubenova, die de eerste veroordeling van het EHRM over dit onderwerp tegen het Balkanland verwelkomde.

 

“We wachten nu op actie van de regering”, voegde ze eraan toe, ook al wordt er op korte termijn weinig vooruitgang verwacht, aangezien de politieke klasse voorzichtig is en de publieke opinie grotendeels vijandig staat tegenover de LGBT+-gemeenschap.

 

Noch een homohuwelijk, noch een burgerlijke unie in Bulgarije

 

Er werd contact opgenomen met het ministerie van Justitie, dat niet onmiddellijk commentaar kon geven op het besluit.

 

De uitspraken van het EHRM, die bindend zijn voor de betrokken staten, kunnen regeringen ertoe aanzetten hun wetgeving en administratieve praktijk aan te passen.

 

Bulgarije, een voormalig communistisch land, staat geen huwelijk of burgerlijke verbintenis toe tussen mensen van dezelfde ___, net als buurland Roemenië, dat in mei werd veroordeeld door het EHRM en dat door 21 homoparen in beslag was genomen.

 

bron: https://samagame.com/nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.