Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 juli 2023 @ 00:01 door Travelboy , 438 keer bekeken

Mensenrechtengroep Human Rights Watch heeft donderdag een diepgaand rapport uitgebracht over de situatie van homoseksuelen op Saint Vincent and the Grenadines. Daarin wordt in detail geschreven over het misbruik en de discriminatie waarmee de LGBTQ-gemeenschap wordt geconfronteerd op het oostelijke Caribische eiland waar homoseks nog steeds strafbaar is.

 

Van dakloosheid tot aanhoudend fysiek en verbaal geweld, de homogemeenschap op het kleine eiland van zo’n 100.000 mensen zegt dat ze voortdurend wordt bedreigd. “Elke LHBT-persoon die door Human Rights Watch werd geïnterviewd, zei dat ze het land onmiddellijk wilden verlaten of hun toekomst in het buitenland voor ogen hadden”, aldus het rapport.

 

In St. Vincent is anale seks strafbaar met maximaal 10 jaar gevangenisstraf, terwijl “grove onfatsoenlijkheid” met een andere persoon van hetzelfde geslacht strafbaar is met maximaal vijf jaar.Deze straffen zijn volgens wetten uit het koloniale tijdperk die gebruikelijk zijn in het sociaal conservatieve Caribische gebied.

 

Hoewel er zelden een beroep op wordt gedaan, zeiden de rechtengroep en een lokale activist dat de wetten vijandigheid en misbruik tegen homo’s helpen legitimeren. Zes Engelssprekende landen in het Caribisch gebied stellen homoseks nog steeds strafbaar, waaronder Dominica, Jamaica, Guyana, Grenada en St. Lucia. Vier anderen hebben dergelijke wetten ingetrokken; Trinidad and Tobago deden dat in 2018, gevolgd door Barbados, Antigua and Barbuda en St. Kitts and Nevis vorig jaar.

 

bron: https://stvs.sr



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.