Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 19 mei 2023 @ 00:12 door Travelboy , 432 keer bekeken

Een groep jongeren heeft vanmiddag in het centrum van Hoofddorp een regenboogvlag afgepakt van een tiener die onderweg was naar de Pride Walk Haarlemmermeer. "Ze pakten 'm af en gooiden 'm in de prullenbak", vertelt Yara Postma (14) aan NH. Ondanks het incident marcheerde de groep vanmiddag vrolijk door.

 

De Pride Walk in Haarlemmermeer - Jessie Eickhoff


De Haarlemse vertelt tegenover NH dat het incident rond 16.00 uur plaatsvond. Yara heeft geen aangifte gedaan of melding gemaakt, maar enkele vriendinnen, onder wie Ilse Davids (16) bevestigen haar lezing tegenover NH.

 

Het is niet de eerste keer dat Yara te maken krijgt met homofobie. "Soms worden we uitgescholden voor homo, of zeggen ze 'laat je moeder het niet zien!'", vertelt ze. "Maar er zijn ook mensen die het wel accepteren."

 

 

Video NH Nieuws

 

Yara en Ilse waren onderweg naar het Oude Raadhuis in Hoofddorp, het startpunt van de tweede editie van de Pride Walk Haarlemmermeer. Dat die uitgerekend vandaag wordt gelopen, is geen toeval: 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie.

 

Afbeelding

 

Tegen vijf uur staat er een grote groep voor het Raadhuis, waar de regenboogvlag prominent wappert. De opkomst liegt er niet om: op het evenement zijn zo'n tachtig mensen afgekomen, van wie een groot deel de regenboogvlag op de wangen heeft geschminkt.

 

Een van de organisatoren is Cindy Boter (24). "Zelf dacht ik altijd: zo'n Pride Walk is toch helemaal niet nodig", vertelt ze. "Maar toen ik de verhalen van anderen hoorde schrok ik."

 

De brassband bij de Pride Walk in Haarlemmermeer - Jessie Eickhoff

Cindy verwijst naar paarse vrijdag: de dag waarop mensen hun steun voor sekse, gender en seksuele diversiteit laten zien door paars te dragen. "Er zijn weleens ouders naar het schoolbestuur gestapt, omdat ze niet wilden dat op de school van hun kind paarse vrijdag werd gevierd. De scholen luisteren daarnaar, omdat ze geen gezeik willen."

 

Vanaf het Raadhuis gaan ze onder muzikale begeleiding van de brassband over de brug naar het Burgemeester Stamplein, waarna ze via het Regenboogvlak hun weg vervolgen naar het cultuurgebouw.

 

bron: www.nhnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.