Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 november 2023 @ 00:00 door Travelboy , 756 keer bekeken

Een aantal partijen in de Rotterdamse raad is boos op wethouder Faouzi Achbar, die onder meer samenleven en inclusie in zijn portefeuille heeft. De onvrede gaat over het landelijke standpunt van zijn partij DENK over lhbti-zaken. In de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november wordt over de regenboogvlag en voorleesuurtjes door dragqueens gesteld: zullen we weer gewoon doen?

 

 

mainImage

 

50PLUS, GroenLinks, PvdA en de Partij voor de Dieren nemen het de wethouder kwalijk dat hij geen afstand wil nemen van uitingen van zijn partij. Volgens de partijen staat de campagne van DENK haaks op de ambities van het coalitieakkoord en het recent aangenomen plan van aanpak met de titel Samenleven in één stad. Achbar staat op nummer 46 op de lijst van DENK bij de komende verkiezingen.

 

"De afbeelding uit het DENK-programma waarin de regenboogvlag en dragvoorleesuurtjes worden bestempeld als 'ongewoon' heeft in onze gelederen voor veel onrust gezorgd", stellen de vier partijen. "De Rotterdammers vragen zich af hoe het kan zijn dat de wethouder die in Rotterdam moet zorgen voor inclusie, acceptatie en veiligheid voor lhbti-personen geen afstand neemt van deze uitingen uit het verkiezingsprogramma. Het vertrouwen in wethouder Achbar heeft een flinke deuk opgelopen."

 

Volgens GroenLinks-raadslid Larissa Vlieger verliest Achbar zijn geloofwaardigheid als hij geen afstand neemt van een discriminerend plaatje. Volgens raadslid Ellen Verkoelen van 50PLUS heeft de wethouder een gespleten persoonlijkheid.

 

In zijn beantwoording zei Achbar dat beide standpunten goed te scheiden zijn, omdat er een duidelijk verschil is tussen zijn taken als wethouder en zijn denkbeelden als lijstduwer van DENK. "Ik sta hier als lid van het college waarin het plan van aanpak wordt uitgevoerd. Ik sta hier volledig achter en zou daar dan ook op beoordeeld willen worden. Ik zal de verbinding blijven maken en intensiveren en blijf met de groepen in gesprek."

 

De coalitiepartijen Leefbaar Rotterdam, VVD en DENK steunen Achbar. De vierde coalitiepartij D66 riep de wethouder wel op om "keihard" het vertrouwen van de lhbti-gemeenschap terug te winnen. "Want het DENK-programma heeft wat met hen gedaan", aldus raadslid Ingrid van Wifferen.

 

bron: https://ridderkerksdagblad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.