Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 28 juni 2023 @ 06:54 door Travelboy , 853 keer bekeken

De 23-jarige schutter die in november vorig jaar vijf mensen doodde in een lhbt-nachtclub in de Amerikaanse stad Colorado Springs heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. Dat melden Amerikaanse media. Anderson Lee Aldrich heeft schuldig gepleit aan onder meer moord. De Amerikaan kan niet voorwaardelijk of vervroegd vrijkomen.

 

Bloemen buiten Club Q in de dagen na de schietpartij.

 

Op 19 november 2022 ging Aldrich de bekende lhbt-club Club Q in Colorado Springs binnen rond middernacht, met kogelvrij vest aan en een automatisch aanvalsgeweer in zijn hand. De schutter schoot vijf aanwezigen dood en verwondde zeventien anderen, voordat bezoekers hem overmeesterden en overdroegen aan de autoriteiten.

 

Aldrich werd aangeklaagd op 323 punten, waaronder moord en poging tot moord. Hij kreeg maandag uiteindelijk vijf keer levenslang, plus opgeteld honderden jaren gevangenisstraf voor meerdere malen poging tot moord. De naar eigen zeggen depressieve Aldrich weigerde iets te zeggen na het voorlezen van zijn vonnis, in een rechtszaal waar nabestaanden van de slachtoffers zich hadden verzameld.

 

bron: www.nrc.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.