Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 januari 2023 @ 00:03 door Travelboy , 652 keer bekeken

Algerije heeft dinsdag een bewustwordingscampagne gepresenteerd tegen producten die ‘kleuren en symbolen’ bevatten die het ‘schadelijk acht voor de morele waarden van de Algerijnse samenleving’ en kondigde strenge sancties aan voor importeurs.

 

De beslissing komt na de controverse over de armbanden op het WK in Qatar en de inbeslagname bij grenscontroles van artikelen ‘tegen religie’.

 

Volgens het ministerie van Handel werden vorig jaar bij de douane 38.542 artikelen in beslag genomen ‘tussen schoolspullen en kinderspeelgoed’, naast 4.561 exemplaren van de Koran met ‘schadelijke kleuren’.

 

De autoriteiten waarschuwden dat ‘ze standvastig zullen zijn tegenover elke marktdeelnemer die deze artikelen verkoopt’ en dat ze de douanecontroles zullen versterken met ‘zeer strenge sancties tegen importeurs’.

 

Morele waarden

 

De minister van Handel en Exportbevordering, Kamel Rezig, presenteerde de campagne gericht op bedrijven en consumenten onder de slogan ‘Bescherm uw gezin … Pas op voor producten met kleuren en symbolen die onze morele waarden schenden.’

 

Hij sprak zijn vastberadenheid uit om een ​​einde te maken aan ‘deze producten waarop symbolen en kleuren zijn aangebracht die de religie en de morele waarden van het Algerijnse volk ondermijnen.’

 

Onderdeel van deze campagne is om op scholen te onderwijzen hoe onderscheid gemaakt kan worden tussen de ‘zeven kleuren van het spectrum’ van de regenboog en die van ‘symbolen’.

 

Gevangenisstraf

 

Homoseksualiteit wordt volgens de Algerijnse wet als misdrijf beschouwd. Er staan geldboetes op en een gevangenisstraf tot twee jaar.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.