Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 november 2023 @ 00:00 door Travelboy , 567 keer bekeken


De Litouwse regering heeft woensdag actie ondernomen om een controversiële wet, die door critici de ‘homopropagandawet’ wordt genoemd, te verwerpen.

 

De beruchte wetgeving – aangenomen in 2009 – beschermt minderjarigen tegen informatie over het homohuwelijk en LGBTQI-kwesties.

 

Er is controverse rond de bepaling ervan tegen informatie die “minachting uitdrukt voor gezinswaarden [of] aanmoedigt … het aangaan van een huwelijk en het stichten van een gezin anders dan bepaald in de grondwet”.

 

Critici zeggen dat het homofoob is en de vrijheid belemmert, hoewel de 'Wet op de bescherming van minderjarigen tegen negatieve publieke informatie' de LGBTQ+-gemeenschap niet expliciet vermeldt. Dit is de bepaling die het ministerie van Justitie wil wijzigen.

 

Soortgelijke wetgeving werd in Rusland ingevoerd om kinderen zogenaamd te beschermen tegen ‘homopropaganda’, die volgens rechtengroepen ‘ aanzienlijk stigma en schade aan LGBT-mensen ’ heeft veroorzaakt en de vrijheid van meningsuiting, welzijn en veiligheid heeft ingeperkt.

 

Dit is een google translate vertaling

 

www.euronews.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.