Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 april 2023 @ 08:12 door Travelboy , 457 keer bekeken

Conservatieve anglicaanse bisschoppen uit het Zuiden zeggen dat zij aartsbisschop Justin Welby niet langer kunnen aanvaarden als geestelijke leider.
 
 
Vierde conferentie van Gafcon in Kigali © Gafcon

Vierde conferentie van Gafcon in Kigali © Gafcon

 

Bisschoppen van de conservatieve Global Anglican Future Conference (GAFCON), die vooral afkomstig zijn uit Afrika en Azië, hebben in de Rwandese hoofdstad Kigali hun ongenoegen duidelijk gemaakt over de toenadering van aartsbisschop Justin Welby van Canterbury tot lhbt’ers. GAFCON werd in 2008 opgericht, uit ongenoegen met de liberalisering bij de anglicaanse Kerken in het Westen.

 

De vierde bijeenkomst, die vrijdag eindigde, bracht afgevaardigden samen uit 52 landen. De Rwandese aartsbisschop Laurent Mbanda verklaarde dat het besluit van de Church of England om verbintenissen van partners van hetzelfde geslacht in te zegenen heeft geleid tot grote verwarring. Hij omschreef de beslissing als de laatste nagel aan de doodskist van de erfenis van de anglicaanse Kerk.

 

Het was de eerste ontmoeting van de kerkleiders uit het zuiden sinds de synode van de Church of England. De Engelse anglicaanse Kerk gaf toen in februari groen licht voor de kerkelijke zegening van een burgerlijk huwelijk van paren van hetzelfde geslacht. Conservatieve anglicaanse kerkleiders verklaarden vrijdag dat hun Kerk, die verscheurd wordt door meningsverschillen over homoseksualiteit, de Engelse aartsbisschop Justin Welby van Canterbury niet langer kan erkennen als eerste onder gelijken. Zij deden tevens een oproep tot een herziening van de manier waarop de wereldwijde kerkgemeenschap wordt geleid. De aartsbisschop van Canterbury wordt gevraagd om openlijk afstand te doen van zijn rol als geestelijke leider van de anglicanen wereldwijd.

 

bron: www.kerknet.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.