Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 17 september 2023 @ 00:30 door Travelboy , 424 keer bekeken

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, voert een onderzoek naar een geval van gaybashing afgelopen dinsdagavond in Gent. Het slachtoffer is Jef Druyts, voorzitter van Jong VLD Leuven en oud-voorzitter van het Europees Jongerenparlement. De verdachten zouden minderjarige uit het arrondissement Kortrijk zijn.

 

 

Druyts postte donderdagochtend op X, het vroegere Twitter, dat hij het slachtoffer was geworden van gaybashing. Hij liep naar eigen zeggen een kleine hersenbloeding en schedelfractuur op, “maar het had erger kunnen zijn. Momenteel ben ik ‘oké’, mede door de goede zorgen”.

 

Minderjarigen uit Kortrijk


De verdachten werden ondertussen geïdentificeerd. “Het gaat om minderjarigen uit het arrondissement Kortrijk”, aldus het parket van West-Vlaanderen. “Daarom wordt het onderzoek niet in Oost-Vlaanderen gevoerd.” Aangezien het om minderjarige verdachten gaat, geeft het parket geen verdere commentaar.

 

Schepen Axel Ronse (N-VA) reageerde ondertussen ook al op het voorval. Hij uit zijn steun voor collega Jef Druyts. Maar hij stelt ook de vraag of er kan onderzocht worden of de daders eventueel een plaatsverbod kunnen krijgen.

 

bron: www.kw.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.