Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 oktober 2023 @ 00:18 door Travelboy , 617 keer bekeken

Een groeiend aantal Japanse gemeenten heeft verordeningen ingevoerd die het openbaar maken of onthullen van iemands seksuele geaardheid of geslacht zonder hun toestemming verbieden, zeiden onderzoekers en functionarissen zondag.

 

Deze stap benadrukt dat sommige gemeenten zich vóór de centrale overheid hebben ingespannen om de mensenrechten van LHBT-mensen te beschermen, aangezien een wet die in juni is aangenomen om het begrip van seksuele minderheden te bevorderen, handelingen zoals outing niet expliciet verbiedt.

 

Volgens het Research Institute of Local Government en gemeenteambtenaren is het aantal gemeenten dat verordeningen heeft uitgevaardigd die outing verbieden op 1 oktober de afgelopen drie jaar vervijfvoudigd tot 26 in twaalf prefecturen, waaronder Mie en Saitama.

 

Outing, dat een ernstige schending van de mensenrechten inhoudt, werd gedefinieerd als een vorm van machtsmisbruik in de richtlijnen voor wetgeving die in juni 2020 van kracht werd over de empowerment van vrouwen en de regulering van intimidatie.

 

In juli van dit jaar werd bekend dat een man vorig jaar door een arbeidsbureau in Tokio in aanmerking kwam voor compensatie van zijn werkgever nadat zijn baas had onthuld dat hij homoseksueel was zonder zijn toestemming, maar de huidige wet is qua reikwijdte beperkt tot de werkplek.

 

De schadelijke gevolgen van een uitje raakten het nationale bewustzijn in 2015, toen een afgestudeerde student van de Hitotsubashi Universiteit in Tokio stierf nadat hij uit een schoolgebouw was gesprongen in een schijnbare zelfmoord nadat hij als homoseksueel was ontmaskerd.

 

In de nasleep van het incident werd de stad Kunitachi, waar de universiteit gevestigd is, in april 2018 de eerste lokale overheid die een verordening afdwong die het outen van LHBT-personen verbiedt.

 

Mie in centraal Japan en Saitama bij Tokio hebben uitjes op prefectuurniveau verboden, maar geen van de verordeningen in heel Japan kent wettelijke straffen.

 

dit is een google translate vertaling

 

bron: https://english.kyodonews.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.