Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 30 september 2023 @ 00:02 door Travelboy , 360 keer bekeken

De Franse extreemrechtse Éric Zemmour, voormalig presidentskandidaat voor de verkiezingen van 2021 en voorzitter van de partij Reconquista, is donderdag veroordeeld tot het betalen van een boete van 4.000 euro wegens het maken van homofobe opmerkingen tijdens een televisieprogramma.

 

Eric Zemmour, à Paris, le 4 décembre 2022.

 

Zemmour verzekerde in 2019 op het CNews-netwerk dat homoseksuelen de staat “tot hun voordeel” tot slaaf hadden gemaakt met betrekking tot adoptiesystemen. "Het is een catastrofe (...) Wie gaat alle andere Fransen laten boeten voor hun grillen?" benadrukte hij.

 

Naar aanleiding van zijn opmerkingen heeft de vereniging ter verdediging van de LGBT-gemeenschap Stop Homophobia een klacht ingediend en donderdag heeft een rechtbank in Parijs eindelijk een vonnis uitgesproken. Daarom zullen zowel Éric Zemmour als programmadirecteur Serge Nedjar elk 4.000 euro moeten betalen.

 

“De commentaren verachten de mensen tot wie ze zijn gericht, die hun kinderwens gereduceerd zien tot een ‘egoïstische gril’”, stelt de rechtbank in haar uitspraak, zo meldt de vereniging zelf in een verklaring.

 

De Hoge Audiovisuele Raad beval eind november 2019 de verwijdering van het programma van de website van het netwerk. "Het is eerlijk en afschrikwekkend voor toekomstige regisseurs die het idee hebben extreemrechtse columnisten in te zetten om hoge kijkcijfers te genereren." , heeft de vereniging aangegeven.

 

Homofobie, racisme en boetes door Éric Zemmour

 

Extreemrechts werd in januari al veroordeeld tot het betalen van een boete van 4.000 euro wegens racistische beledigingen tegen Canal+-presentator Hapsatou Sy, die hij berispte omdat hij een buitenlandse voornaam had. 'Het is zijn voornaam die een belediging is voor Frankrijk,' snauwde hij.

 

Zemmour kreeg ook een boete omdat hij in 2016 opmerkingen had gemaakt over de integratie van moslims in Frankrijk; Hij stelde de islam gelijk aan terrorisme en sprak over een islamitische 'invasie'. Zijn woorden leverden hem een boete op van 3.000 euro wegens het aanzetten tot discriminatie en religieuze haat.

 

Dit is een machine vertaling

 

bron: www.la-razon.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.