Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 augustus 2023 @ 02:29 door Travelboy , 524 keer bekeken

Netflix heeft onlangs zijn eerste Arabisch-talige film uitgebracht, Strange Friends. De Libanese productie trok al snel veel aandacht en werd door talloze kijkers bekeken.

 

Het duurde niet lang voordat de eerste kritische stemmen te horen waren. Uiteindelijk escaleerde de situatie tot een moreel debat en de release van de film wordt nu als een schandaal beschouwd. Het verhaal van “FremdeFreunde” is vergelijkbaar met de Duitse productie “The Perfect Secret”. Zeven vrienden ontmoeten elkaar voor het avondeten en leggen hun telefoons open op tafel. Tijdens de maaltijd delen ze met elkaar alles wat er op de schermen te zien is. Berichten, telefoontjes en ook social media.

 

Netflixen

 

Schending van “Waarden en ethiek van de samenleving”

 

Er komt onder meer een erotische affaire aan het licht van een van de aanwezige dames, die voor het eten zelfs haar slipje uittrok en nu zonder billen aan tafel zit. Daarnaast komt een van de heren uit de kast als . Dat is te veel voor het conservatieve publiek. Met name in Egypte is de liberale film scherp bekritiseerd. De actrice Mona Zaki krijgt te maken met scheldwoorden en haatreacties op sociale media. Gebruikers zeggen dat de actrice “druist tegen de waarden en ethiek van de samenleving.”

 

De Egyptische parlementariër en tv-journalist Mustapha Bakri roept de Egyptische culturele autoriteiten zelfs op om tot nader order niet meer samen te werken met Netflix. “We eisen een wet die de normalisering van deze perversie strafbaar stelt, die sommigen bagatelliseren met het woord ‘homoseksualiteit'”, zei het Egyptische parlementslid Ahmed Hamdy in een talkshow.

 

Filmcriticus Tariq al-Shennawi steunt Mona Zaki daarentegen en sprak zich op televisie uit voor de film: “We zagen er niets in dat de instincten verontwaardigde of stimuleerde, geen enkel deel van haar lichaam verschijnt naakt in de film. ”

 

bron: https://samagame.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.