Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 08 april 2023 @ 00:45 door Travelboy , 652 keer bekeken

De Russische  autoriteiten hebben een homoseksueel koppel gearresteerd omdat ze de strenge ‘gay propaganda’ wet hebben overtreden door een filmpje erover op YouTube te plaatsen.

 

 

De bloggers Haoyang Xu en Gela Gogishvili,  die oorspronkelijk afkomstig zijn uit China en Georgie, werden woensdag opgepakt. Ze wonen sinds 2021 samen in Kazachstan en plaatsen regelmatig filmpjes over hun leven op  YouTube (65.000 abonnee’s), TikTok  (377.000 volgers) en Telegram. In hun laatste video van 1 april hadden ze het over de Russische anti-homo wet en hoe de wet een bedreiging vormt voor de regenbooggemeenschap. In de omschrijving laten ze weten dat ze zich onveilig voelen en regelmatig moeten onderduiken.

 

 Xu werd volgens de Russische media gestopt voor een routine identiteitscontrole.  Op het moment van de controle had hij echter geen identiteitsbewijs bij. Enige tijd later werd ook Gela op het politiebureau gearresteerd omdat het koppel de Russische anti-homowet had overtreden.

 

In een interview met Newsweek zei het koppel dat ze niet met hun advocaten mochten spreken en dat ze gedwongen werden om een aantal documenten te onderteken. Omdat ze hun telefoons mochten houden van de politie konden ze laten weten dat ze gearresteerd waren. Daarop daagden enkele fans op aan het politiestation en mochten ze uiteindelijk toch met een advocaat praten.

 

bron: www.gaylive.be

 

 

 

Anti-homowet

 

De ‘anti-homowet’ werd in 2013 ingevoerd door de Russische president Vladimir Poetin en verbiedt ‘het bevorderen van niet-traditionele seksuele relaties tussen minderjarigen’. De wet verbiedt weergave van homo- en transgenderkwesties in de massamedia en verbiedt eveneens regenboogvlag. De wet werd in 2022 aangescherpt.

 

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.