Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 30 oktober 2023 @ 04:05 door Travelboy , 407 keer bekeken

De Hongaarse regering heeft jongeren onder de 18 jaar verboden de World Press Photo-tentoonstelling in Boedapest te bezoeken, waarbij op sommige foto's LGBT-inhoud wordt aangehaald.

 

De nationalistische regering van premier Viktor Orbán promoot een christelijk-conservatieve agenda en verbood in 2021 de “vertoning en promotie van homoseksualiteit” in boeken en films die toegankelijk zijn voor jongeren onder de 18 jaar, ondanks sterke kritiek van rechtengroeperingen en de Europese Unie.

 

Zaterdag stopte het Hongaars Nationaal Museum met de verkoop van kaartjes voor de fototentoonstelling voor jongeren nadat de extreemrechtse partij Mi Hazank/Our Homeland een overheidsonderzoek had geïnitieerd, aldus de partij.

 

“Op initiatief van Mi Hazank kunnen jongeren onder de 18 jaar de tentoonstelling in het Nationaal Museum niet bezoeken, omdat deze in strijd is met de kinderbeschermingswet”, vertelde de extreemrechtse partij aan staatspersbureau MTI. De nieuwe regel werd later op zaterdag op de website van het museum geplaatst.

 

De organisator van de tentoonstelling en de regeringswoordvoerder reageerden niet op vragen per e-mail van Reuters.

 

Eerder dit jaar kregen enkele Hongaarse boekverkopers een boete voor het verkopen van boeken waarin homoseksualiteit werd afgebeeld en die niet in plastic waren verpakt, zoals vereist door de wetgeving.

 

De wet uit 2021, die volgens de regering kinderen moet beschermen, heeft onrust veroorzaakt in de LGBT-gemeenschap.

 

Dit is een google translate vertaling

 

bron: www.reuters.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.