Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 november 2023 @ 00:06 door Travelboy , 597 keer bekeken

Brandweermannen gaan uit de kleren en gooien hun lichaam in de strijd voor een goed doel. Een brandweermannenkalender om geld op te halen voor een littekenloze genezing. De slachtoffers die zij uit de brand redden hebben niet zelden ernstige brandwonden waar ze zichtbare littekens aan overhouden. Dit tekent hun voor de rest van hun leven. En dat doet pijn, zowel fysiek als mentaal.

 

 

De 22-jarige Sari uit Friesland kan er over meepraten. Toen ze twee jaar oud was liep ze zware brandwonden op. Ze kreeg kokend water in haar nek. "Vroeger keken mensen, en waar mensen niet bij stilstaan: het groeit niet mee. Ik heb daar operaties voor gehad."

 

Nu gaat ze in de zomermaanden op vakantie met kinderen met brandwonden en daar ziet ze hun pijn. "Je ziet dat kinderen worden gepest. Dat gun je niemand." Sari is wel blij met de hulp van de brandweermannen: "Mooi om te zien dat zij zich zo inzetten voor het goede doel.

 

Mister november

 

De brandweermannen zelf zijn blij met het eindresultaat en hopen dat de kalender veel geld op gaat halen: "Blijft bijzonder om jezelf terug te zien op zo'n kalender", vertelt brandweerman Maurice Meijer. Zelf mag hij de maand november 'versieren'. "Daar ben ik blij mee, ik ben jarig in die maand, dus dat past mooi."

 

Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek van de brandwondenstichting die zoekt naar een manier om zo dicht mogelijk bij een 'littekenloze toekomst' te komen. Ook een exemplaar scoren voor het goede doel? Bestellen kan hier.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.