Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 04 oktober 2023 @ 00:03 door Travelboy , 571 keer bekeken

Koningin Máxima heeft dinsdag in het kader van Diversity Day een bezoek gebracht aan Roze in Blauw, het lhbtqi+-netwerk van de politie. Het bezoek vond plaats op de Politieacademie in Amsterdam.

 

 

Een aantal politiemedewerkers ging met de koningin in gesprek en deelde hun persoonlijke verhaal met haar. Zo spraken ze over hun ervaringen omtrent seksuele geaardheid of genderidentiteit binnen de politie en daarbuiten.

 

Transitie

 

De koningin sprak onder anderen met Nathan, een transman die in 1997 bij de politie begon en in 2018 in transitie ging. "Het was een moeilijke tijd. Ik werd gediscrimineerd en bijvoorbeeld kleedkamers waren een moeilijk onderwerp", vertelde hij. Volgens Nathan is er al veel verbeterd in de acceptatie van lhbtqi+'ers, maar er moet ook nog veel veranderen. "Ik kwam gisteren zelfs m'n oude naam tegen in het systeem. Dan vraag ik me af: hoe kan dit nog gebeuren?"

 

Na het horen van de verhalen over racisme en discriminatie, was Máxima benieuwd wanneer het werk van Roze in Blauw "afgerond" is voor de politiemedewerkers. Die zeiden daarop dat ze hopen dat het netwerk ooit opgedoekt kan worden, maar dat ze bang waren van niet. "Ik vrees ook van niet", besloot de koningin.

 

Lhbtqi+

 

Roze in Blauw is het oudste politienetwerk en viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Roze in Blauw begon als interne emancipatiebeweging, maar is tegenwoordig een meer operationeel gericht netwerk om in contact te staan met de Lhbtqi+-gemeenschap. Er zijn inmiddels Roze in Blauw-teams binnen alle organisatieonderdelen van de politie. Diversity Day is een initiatief van de SER Diversiteit in Bedrijf. De politie is een van de 206 organisaties die daaraan meedoen.

 

Een uitgebreid verslag van het bezoek van koningin Máxima aan de Politieacademie in Amsterdam zie je zaterdag in de uitzending van Blauw Bloed om 20.05 uur op NPO 2.

 

bron: https://blauwbloed.eo.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.