Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 11 augustus 2023 @ 00:00 door Travelboy , 572 keer bekeken

Barbie is een grote hit en is binnen enkele weken al over de magische grens van 1 miljard dollar heen. Toch wordt de film niet even goed onthaald. Sterker nog, in sommige landen is de blockbuster niet eens te zien.



The Hollywood Reporter kwam als eerste met dit nieuws. In Koeweit draait Barbie niet in de bioscoop en Libanon volgt nu dit voorbeeld. Beide landen zeggen hier goede redens voor te hebben.

 

Uitleg


De baas van het Koeweit filmcensuurcommissie, genaamd Lafi Al-Subaie, zegt dat er in Barbie scènes zitten die onaanvaardbaar gedrag aanmoedigen en de waarden van de samenleving verstoren.



In Libanon beweert de minister van cultuur, Mohammad Mortada, juist weer dat Barbie "homoseksualiteit bevordert" en de "waarden van geloof en moraal tegenspreekt".



Gevolgen


In deze twee landen zal Barbie dus niet te zien zijn, maar de release van de film in het Midden-Oosten werd sowieso al uitgesteld. Zowel Saoedi-Arabië als de Verenigde Arabische Emiraten hebben de film een releasedatum van 10 augustus gegeven.


 



Zij hadden 'meer tijd nodig', zodat enkele momenten uit de film konden worden aangepast of zelfs geknipt worden. Het gaat hier na alle waarschijnlijk over vermeende LGBTQ-gerelateerde scènes. Het is vooralsnog onduidelijk of Barbie hiervoor daadwerkelijk is aangepast.

 

bron: www.filmtotaal.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.