Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2023 @ 00:03 door Travelboy , 466 keer bekeken

In de Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente (2-2) waren zondagmiddag homofobe spreekkoren te horen. "Het zijn de homo's uit Almelo", klonk in het stadion. Dat gebeurde in de minuut voorafgaand aan de 1-2 van Heracles.

 

Er werd niet ingegrepen in het stadion. Dat is opmerkelijk, aangezien de betaald voetbalclubs en de KNVB in juli hebben uitgesproken de buik vol te hebben van homofobe spreekkoren. De regels zijn dat de stadionspeaker bij massaal, repeterend en/of langdurige spreekkoren eerst zal moeten waarschuwen in het stadion.

 

Gaan de spreekkoren na twee waarschuwingen toch door, dan wordt de wedstrijd stilgelegd en zullen de daders worden opgespoord en een stadionverbod van maximaal achttien maanden krijgen.

 

'Het stopte tijdig'

 

Nu stopten de spreekkoren na iets meer dan een minuut, omdat Mario Engels een doelpunt maakte voor Heracles. En dat was een reden om niets om te roepen in het stadion, meldt een woordvoerder van Heracles aan de NOS. "Het hoort niet, maar doordat wij snel scoorden is het gelukkig tijdig gestopt."

 

FC Twente-directeur Paul van der Kraan zat op de tribune, maar liet weten dat de spreekkoren hem zijn ontgaan. Hij beraadt zich nog op een reactie.

 

NOS

Twente-directeur Van der Kraan op het moment van de spreekkoren

 

 

De KNVB zegt (nog) niet naar het voorval te gaan kijken, zolang er geen melding wordt gedaan bij de KNVB, of zolang de aanklager betaald voetbal er geen zaak van maakt.

 

bron: www.nos.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.