Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 februari 2023 @ 00:02 door Travelboy , 793 keer bekeken

Het compromis met het oog op de aanstaande synode van de Church of England wil zowel de voor- als tegenstanders van het homohuwelijk tegemoet komen. 

 

Synode van de drie kamers (bisschoppen, priesters, leken) van Church of England © C of E

Synode van de drie kamers (bisschoppen, priesters, leken) van Church of England © C of E

 

De bisschoppen van de Church of Engeland, de anglicaanse Kerk van Engeland, hebben woensdag het voorstel gelanceerd voor een gebed voor de zegening van een burgerlijke huwelijk van paren van hetzelfde geslacht. Een kerkelijk huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht komt er voorlopig niet. Het voorstel moet voor- en tegenstanders in deze met elkaar verzoenen. Hoewel koppels van hetzelfde geslacht nog altijd niet voor de Church of England kunnen trouwen, kan hun burgerlijke huwelijkscontract in een kerk wel een zegen krijgen, luidt de formulering. 

 

Binnen de Church of England wordt al zes jaar fel gedebatteerd over het homohuwelijk. Het voorstel, dat volgens de bisschoppen tegemoet komt aan de diversiteit binnen de Kerk, wordt volgende maand ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse synode van de Church of England. Sinds 2013 is in Engeland burgerlijk trouwen voor homostellen mogelijk. Een kerkelijke zegening van dat burgerlijke huwelijk was officieel nog niet toegestaan. In de presbyteraanse Kerk van Schotland worden huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht wel gesloten en in de anglicaanse Kerk van Wales worden alle burgerlijke huwelijken al langer gezegend.

 

Excuses

 

De anglicaanse bisschoppen kondigden gisteren ook nog een brief met verontschuldigingen aan het adres van lhbti'ers voor de afwijzing, uitsluiting en vijandigheid waarmee ze in de Kerk te maken hebben gehad. Volgens aartbisschop van Canterbury Justin Welby  moeten beide initiatieven aan lhbti'ers ook duidelijk maken dat zij welkom, gewaardeerd en kostbaar zijn voor de kerkgemeenschap.

 

bron: www.kerknet.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.