Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 december 2023 @ 01:44 door Travelboy , 259 keer bekeken

Er is sprake van een ‘alarmerende toename’ van het aantal arrestaties en vervolgingen van lhbti’ers in de wereld. Dat constateert de International Lesbian, Gay Bisexual, Trans, and Intersex Association (ILGA) in het rapport ‘Our Identities Under Arrest’.

 

 

Volgens het vorige week gepubliceerde rapport blijkt dat in 63 VN-lidstaten lhbti-plussers worden gecriminaliseerd. Bij bijna alle gedocumenteerde arrestaties van lhbti-plussers blijkt dat er sprake is van politiemisbruik en slechte behandeling.

 

Hoewel het aantal staten dat seksuele handelingen van hetzelfde geslacht criminaliseert de afgelopen decennia gestaag is afgenomen, waarbij Singapore, de Cook Eilanden en Mauritius dit jaar allemaal relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht hebben gedecriminaliseerd, is het aantal arrestaties van lhbti-plussers in verband met genderexpressie of vrijwillige seksuele handelingen gestegen. ILGA merkt op dat het werkelijke aantal gevallen hoger kan zijn.

 

Het rapport wijst vooral op alarmerende trends in landen als Afghanistan, Ghana, Indonesië, Ethiopië, Koeweit, Nigeria en Oeganda.

 

 

‘De toenemende haatzaaiende uitlatingen tegen gender- en seksualiteitsdiversiteit, of deze nu afkomstig zijn van politieke actoren, religieuze leiders en gemeenschapsleiders, en met de medeplichtigheid van de media, veranderen regelmatig in acties of georganiseerde campagnes waarvan de duur, de omvang en het geweld niet kunnen worden voorspeld’, zegt onderzoeksadviseur Kellyn Botha.

 

bron: www.rozegolf.net

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.