Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2023 @ 00:03 door Travelboy , 588 keer bekeken


De politie stormde een hotel in Nigeria binnen waar twee mensen van hetzelfde geslacht met elkaar 'trouwden'. In Nigeria is homoseksualiteit strafbaar. De Nigeriaanse politie heeft zeker 67 gasten aangehouden die een homohuwelijk vierden in een hotel. Hoewel arrestaties van homoseksuelen gebruikelijk zijn in het West-Afrikaanse land, gaat het nu om een van de grootste massa-aanhoudingen gericht op homoseksualiteit. Dat melden internationale persbureaus dinsdag.

 

De politie stormde een hotel in de zuidelijke stad Ekpan binnen waar twee mensen van hetzelfde geslacht met elkaar trouwden. Eerst arresteerde de politie tweehonderd mensen, maar na onderzoek werden 67 van hen vastgezet. Een woordvoerder van de politie zei tegen verslaggevers dat homoseksualiteit „nooit zal worden getolereerd” in Nigeria.

 

Sommigen zeiden niet bij de bruiloft waren, maar op weg waren naar een modeshow in hetzelfde hotel toen ze werden gearresteerd. „De politie zei dat ik een overtreding heb begaan omdat ik zo gekleed was”, aldus een man in vrouwenkleding tegen persbureau AP. Het Nigeriaanse kantoor van Amnesty International veroordeelde de arrestaties en riep op tot „een onmiddellijke stopzetting van deze heksenjacht”.

 

In Nigeria is het 'homohuwelijk' al enkele jaren verboden en kunnen homoseksuelen tot veertien jaar gevangenisstraf krijgen. Ook medeplichtigen kunnen tot tien jaar cel krijgen.

 

bron: www.nrc.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.