Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 17 december 2023 @ 00:01 door Travelboy , 254 keer bekeken

Homoseksuelen die samenleven in ‘een relatie van liefde en trouw’ moeten helemaal kunnen meedoen in de Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 

 

Dat staat in het rapport Ruimte en Richting van de studiecommissie homoseksualiteit van de Nederlandse Gereformeerde Kerken. De commissie adviseert in het rapport om lhbti-plussers welkom te heten bij het avondmaal en in functies als ouderling en diaken worden.

 

Over thema’s als het kerkelijk bevestigen van een verbintenis en gendervraagstukken moet een volgende commissie zich gaan buigen.

 

Het rapport is vrijdag aangeboden aan de Synode van Deventer van de Nederlandse Gereformeerde Kerken.

 

Veiligheid

 

De vraag om zich te buigen over dit onderwerp kwam vanuit de kerken. De Generale Synode van Meppel 2017 gaf de commissie opdracht om een onderbouwde waardering te geven van mogelijke seksuele relaties. De opdracht werd later uitgebreid met onder meer de vraag hoe de christelijke gemeente veiligheid kan bieden aan mannen en vrouwen die niet in het Bijbelse patroon van man en vrouw passen en hoe de kerk moet omgaan met gemeenteleden die een homoseksuele relatie aangaan die niet overeenstemt met de Bijbel.

 

Het rapport is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met lhbti-plussers in de kerk.

 

Geen eindpunt

 

Naar verwachting wordt het rapport in maart besproken. De bevindingen in het rapport zijn niet bedoeld als eindpunt van de bezinning binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken. ‘We bidden dat dit rapport onder Gods leiding met alle wijsheid en fijngevoeligheid bestudeerd en besproken zal worden. Wij vertrouwen erop dat dan de besluitvorming tot zegen van alle betrokkenen kan zijn en tot opbouw van Gods kerk.

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.