Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 augustus 2023 @ 00:00 door Travelboy , 510 keer bekeken

Meerdere transgender mannen hebben zich afgelopen week aangemeld voor de verkiezing van Miss Italië, uit protest tegen de regels. De organisatie noemde het een ‘publiciteitsactie’ dat transgender vrouw Rikkie Kolle (22) is uitgeroepen tot Miss Nederland en benadrukte dat in Italië alleen ‘geboren vrouwen’ mogen meedoen. ‘Trans vrouwen uitsluiten is doen alsof ze niet bestaan.’

 

Meer dan honderd transgender mannen zouden zich inmiddels hebben ingeschreven, aldus de krant La Repubblica. Onder hen is schrijver Elia Bonci (27), die de zaak zo aan het hart gaat dat hij zijn ‘dode naam’ gebruikte op het inschrijfformulier.

Hij vindt de regels transfoob en wilde een punt maken. Ook als hij daar zelf onder lijdt: het deed pijn om de vrouwelijke naam in te vullen die hij bij zijn geboorte kreeg. ,,Maar we kunnen niet alleen vechten voor wat ons direct aangaat’’, zegt hij. ,,Daarom heb ik ervoor gekozen samen met trans vrouwen te vechten.’’

 

Bij transgender personen wijkt het lichamelijke geboortegeslacht af van hun genderidentiteit, oftewel hoe ze zich voelen. Rikkie Kolle werd met de lichamelijke kenmerken van een man geboren en zou in Italië worden afgewezen. Transgender mannen hadden bij de geboorte de lichaamskenmerken van een vrouw en kunnen strikt genomen wél meedoen.

 

Activist en transgender man Federico Barbarossa zou zich als eerste uit protest hebben aangemeld. Voor hem is het vooral symbolisch, als ‘provocatie tegen hypocrisie’. ,,Als ze me zouden afwijzen omdat ik zichtbaar een jongen ben en een trans meisje wordt afgewezen omdat ze niet als vrouw wordt beschouwd, wat heeft het dan voor zin? Er is kortsluiting in dit op biologie gebouwde kaartenhuis’’, zei hij bij La Republicca.

 

bron: ad



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.