Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 15 augustus 2023 @ 04:01 door Travelboy , 569 keer bekeken

De eerste Pride-parade van het Oost-Duitse stadje Weißenfels is zondag verstoord door extreemrechtse militanten die Hitlergroeten zouden hebben gedaan. Dat meldt de politie.

 

 

Meer dan twintig mensen voerden actie voor het begin van de parade voor LGBTQIA+-rechten. Daardoor liep de Pride vertraging op. De betrokkenen werden allemaal administratief aangehouden. 

 

Aangezien de Hitlergroet verboden is in Duitsland hebben de staatsveiligheidsdiensten van de deelstaat Saksen-Anhalt een onderzoek geopend naar het incident. De politie kon niet meer details geven, aangezien het onderzoek nog loopt. 

 

Volgens de politie namen zowat 600 mensen deel aan de Pride-parade. Na de incidenten aan het begin verliep het evenement zonder verdere problemen.  Eerder had extreemrechts, waaronder de partij Der Dritte Weg, via sociale media en flyers al opgeroepen om te protesteren tegen de parade. De berichten gingen gepaard met homofobe uitlatingen.

 

Belangrijk

 

Districtsbestuurder van Burgenland Götz Ulrich, die peter is van de Pride, benadrukte dat het discours van extreemrechts duidelijk maakt hoe belangrijk het is om de LGBTQIA+-gemeenschap te steunen. Het is niet altijd gemakkelijk voor homoseksuele of queerpersonen om aanvaard te voelen in meer landelijke gemeenschappen, stelde hij ook. 

 

Weißenfels, een stadje met 40.000 inwoners, ligt aan de grens van de deelstaten Saksen, Saksen-Alhalt en Thuringen en wordt beschouwd als de toegangspoort tot de regio Saale-Unstrut, bekend voor zijn kastelen en wijnbouw.

 

bron: www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.