Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 03 september 2023 @ 00:01 door Travelboy , 440 keer bekeken

De regenboogvlag wapperde zaterdagmiddag tóch op een aantal Waterbussen vanwege Dordrecht Pride, maar dat was van korte duur. Het bedrijf floot hen vrijwel direct terug, waarna de vlag alsnog gestreken werd.

 

De regenboogvlag werd tóch op een aantal waterbussen gehesen, maar de schippers werden al snel teruggefloten.De regenboogvlag werd tóch op een aantal waterbussen gehesen, maar de schippers werden al snel teruggefloten. © Trijntje van Es

 

Het was al maanden de bedoeling dat de Waterbussen in de regio vandaag met de regenboogvlag zouden varen. Met het dundoek hoog in de mast was het de bedoeling dat de vaartuigen nog eens extra het belang van Dordrecht Pride zouden benadrukken én dat het feestje aan boord al zou beginnen.

 

Maar nadat eerder deze week ophef ophef ontstond na vragen van de SGP over de deelname van de Alblasserdamse wethouder Ramon Pardo aan de Pride Walk in Dordrecht, kwam de directie van Waterbus plots terug op die toezegging. Er mocht niet gevlagd worden, omdat het bedrijf ‘neutraal’ zegt te zijn. ,,Een gemiste kans’’, noemde Lennart Lenskens van Dordrecht Pride dat. ,,Aangezien de regenboogvlag namelijk uitdraagt dat iedereen gelijk is en dus iedereen welkom aan boord is.’’

 

Vlag op drie vaartuigen


Onder het personeel van Waterbus maakte die koerswijziging óók de tongen los en dus besloot een aantal schippers de vlag op eigen houtje te hijsen. Het dundoek werd op drie vaartuigen gesignaleerd in de loop van zaterdagmiddag. ,,Een enorme support’’, aldus Lenskens, maar ook de leiding van het bedrijf had er lucht van gekregen. Dat bepaalde dat de vlaggen net zo snel weer verwijderd moesten worden als dat ze opgehangen waren.

 

,,Heel kinderachtig’’, stelt het Papendrechtse D66-gemeenteraadslid Trijntje van Es, dat in Papendrecht een foto van de vlag aan boord maakte. ,,Het maakt maar weer eens duidelijk dat evenementen als Dordrecht Pride hard nodig zijn.’’ Dordrecht Pride in het centrum van Dordrecht duurt nog de hele middag en avond.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.