Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 25 september 2023 @ 00:01 door Travelboy , 541 keer bekeken

De Turkse president Tayyip Erdogan heeft zich beklaagd over wat hij noemde de ‘lhbti-kleuren’ in de vergaderzaal van de Verenigde Naties.

 

 

Hij voelde zich ongemakkelijk bij al die kleuren. Erdogan zei dat hij het graag had willen bespreken met VN-secretaris-generaal Antonio Guterres, zo meldden Turkse media donderdag. 

 

‘Een van de kwesties die mij het meest stoort… is dat wanneer je de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties betreedt, je de lhbti-kleuren op trappen en op andere plaatsen ziet’, zo citeerde omroeporganisatie Haberturk de president.

 

VN-diplomaten wijzen er op dat Erdogan mogelijk de zeventien verschillende kleuren die verband houden met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, heeft aangezien voor de kleuren van de regenboog.

 

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

 

Delen van het VN-hoofdkwartier in New York zijn waren voor een top die eerder deze week werd gehouden voorzien van de kleuren die verband houden met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

 

De zeventien Sustainable Development Goals, aangenomen door de wereldleiders in 2015 met als deadline 2030, vormen een mondiale ‘to do’-lijst die onder meer het uitroeien van honger, extreme armoede, het bestrijden van klimaatverandering en ongelijkheid, en het bevorderen van gendergelijkheid omvat.

 

Homoseksualiteit is geen misdaad in Turkije, maar de vijandigheid ertegen is wijdverbreid, en het politieoptreden tegen Pride-parades is in de loop der jaren steeds strenger geworden.

 

bron: www.rozelgolf.net

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.