Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 11 september 2023 @ 21:21 door Travelboy , 479 keer bekeken

De Europese Volkspartij (EVP) blijft haar Slowaakse lid KDH steunen in de verkiezingscampagne. Voorzitter Milan Majerský noemde de ‘lhbti-ideologie’ net zo schadelijk voor Slowakije als corruptie.

 

 

Majerský reageerde met zijn opmerkingen op een vraag uit het publiek tijdens een televisiedebat voorafgaand aan de vervroegde verkiezingen van 30 september, waarin de Christen-Democratische Partij KDH in de peilingen dicht bij de drempel van 5 procent staat.

 

‘Beide zijn het ongeluk van elk land, niet alleen van Slowakije – zowel corruptie als lhbti. Het zijn plagen die het land vernietigen. Elk land’, zei Majerský.

 

Na een golf van kritiek en onmiddellijke oproepen tot verontschuldigingen verklaarde Majerský dat hij de lhbti-ideologie bedoelde en niet de mensen.

 

Christelijke waarden

 

Ook Andrea Letanovská, leider van Democrati, een andere EVP-partij uit Slowakije, sloot zich aan bij de kritische stemmen. ‘Haatdragende woorden kunnen dodelijk zijn’, benadrukte ze, verwijzend naar een terroristische aanslag voor de deur van een Slowaakse homobar, waarbij afgelopen oktober twee jonge mensen werden neergeschoten.

 

‘Dit horen van iemand die staat voor democratische en christelijke waarden, van iemand die zijn naaste lief moet hebben, is echt heel triest’, zei Letanovská.

 

EVP-Fractie zegt dat zij de rechten van alle burgers respecteert en beschermt, maar voegde woorden van steun toe aan de Slowaakse partijen die lid zijn.

 

De EVP verder dat zij geen commentaar geeft op nationale debatten tijdens lopende verkiezingscampagnes.

 

(Bron: Euractiv; foto Facebook)

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.