Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 24 juni 2023 @ 00:25 door Travelboy , 590 keer bekeken

De extreemrechtse partij Vox en de Partido Popular (PP) zijn tot een akkoord gekomen om regenboogvlaggen en acties tegen gendergerelateerd geweld te verbannen uit Náquera, een stad in de provincie Valencia.

 

regenboogvlag
© Shutterstock
 

Dit opmerkelijke akkoord tussen de twee partijen heeft Vox aan de macht gebracht in het burgemeesterschap en leidt tot controverse in de regio. Volgens het akkoord, dat door Vox is gedeeld op sociale media, zullen regenboogvlaggen worden verwijderd uit openbare gebouwen. Daarbij zal het motto van bijeenkomsten tegen gendergerelateerd geweld worden gewijzigd naar "bijeenkomsten tegen elk geweld". Dit besluit heeft geleid tot verhitte discussies over de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap en de inzet voor gendergelijkheid in de stad.

 

 

Iván Expósito, een lid van Vox, werd op zaterdag geïnstalleerd als burgemeester van Náquera na de gemeenteraadsverkiezingen van 28 mei. Vox behaalde vier zetels in de gemeenteraad, terwijl de PP er drie veroverde. Het akkoord tussen de twee partijen omvat ook de bevordering van constitutionele waarden en de afschaffing van subsidies voor organisaties die de onafhankelijkheid van Catalonië nastreven.

 

Bezorgdheid over de vrijheid van meningsuiting

 

Het akkoord heeft ook geleid tot bezorgdheid over de vrijheid van meningsuiting en de impact op de inclusieve en diverse cultuur van de stad. Critici zijn van mening dat dergelijke maatregelen ingaan tegen de waarden van gelijkheid en diversiteit die essentieel zijn voor een moderne samenleving.

 

LGBTQ+-gemeenschap en extreemrechts in politiek

 

Het is duidelijk dat deze politieke samenwerking tussen Vox en de PP in Náquera een verhit debat heeft aangewakkerd over de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap en de rol van extreemrechts in de politiek. Het is te verwachten dat deze kwestie nog lang zal worden besproken en dat de impact ervan zowel lokaal als nationaal zal worden gevoeld.

 

bron: https://inspanje.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.