Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2023 @ 01:44 door Travelboy , 1484 keer bekeken

Een 16-jarig transmeisje is afgelopen zaterdag in een park in Warrington, Cheshire doodgestoken. De vermoedelijke daders, een meisje van 15(!) en een jongen van dezelfde leeftijd, zijn gisteren gearresteerd.

 

 

De 16-jarige Brianna Ghey werd gisteren door voorbijgangers gevonden op een pad in het park. Die alarmeerden meteen de hulpdiensten, maar toen mocht hulp al niet meer baten.

 

Het motief voor de daad is nog niet bekend. Volgens het geruchtencircuit werd Ghey al geruime tijd flink gepest, maar de politie houdt zich voorlopig op de vlakte over de vraag of het hier een hate crime betreft. Een woordvoerder van de politie omschreef de moord gisteren overigens wél als “een gerichte aanval” (targeted attack): “Op dit moment behandelen we het als een gerichte aanval op Brianna….. .we doen er alles aan om de exacte omstandigheden van wat er is gebeurd vast te stellen…Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de omstandigheden rond Brianna’s dood met haat te maken hebben.”

 

bron: https://krapuul.nl

 

Zie ook artikel bij de BBC

 

Nieuwstip van kelvin070

kelvin070
 
 
 
 
 
 
 
 
 

503

 



Reacties

  • Travelboy
    woensdag 22 februari 2023, 10:15

    Het is ook voor mij onduidelijk wanneer iets wel of geen nieuws is voor de reguliere media. Ik zie regelmatig onderwerpen voorbij komen, waarvan ik denk, dat mag best meer aandacht verdienen. Ik denk o.a aan deze moord, maar ook aan de café moord in Bratislava. De suidide in Frankrijk kreeg daar in tegen wel veel media aandacht. Het blijft een raadsel!.

  • kelvin070
    woensdag 22 februari 2023, 02:16

    alleen een artikeltje in Volkskrant over herdenking voor haar. verder zwijgt de Nederlandse media. wel aandacht voor coming out voetballer in de NL media...

  • Travelboy
    maandag 20 februari 2023, 14:30

    Verdachten moord op Brianna Ghey in juli voor de rechter
    https://krapuul.nl/verdachten-moord-op-brianna-ghey-in-juli-voor-de-rechter/

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.