Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 augustus 2023 @ 04:38 door Travelboy , 430 keer bekeken

Leeds United heeft een hoge boete gekregen voor homofobe spreekkoren van de supporters. De club moet van de Engelse voetbalbond FA 150.000 pond betalen, omgerekend ruim 175.000 euro.

 

De fans van Leeds maakten zich vorig seizoen tegen Brighton & Hove Albion, op 11 maart, schuldig aan homofobie. "Leeds United heeft toegegeven dat de club er niet in is geslaagd ervoor te zorgen dat hun toeschouwers zich op een ordentelijke manier gedroegen en geen woorden gebruikten die ongepast of beledigend zijn met betrekking tot seksuele geaardheid", staat in een verklaring van de FA.

 

Leeds United, dat de straf heeft geaccepteerd, degradeerde uiteindelijk uit de Premier League en komt dit seizoen uit in het Championship.

 

Ook in Engeland wordt dit seizoen harder opgetreden tegen homofobe spreekkoren. De stadionspeaker waarschuwt bij homofobe spreekkoren gericht tegen spelers of de scheidsrechter de daders eerst. Gaan de liederen toch door, dan wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Als de daders worden opgespoord, krijgen ze een stadionverbod van maximaal achttien maanden.

 

bron: www.rtlnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.